Fent Camí amb el Russi...

Fent Camí amb el Russi...

LA CASA DE LA DONA D’AIGUA

BALMA DEL GRAU DE COFORB

en companyia del Fede, la Fani i la seva filla Cèlia.

Pànxing Tot Berguedà

http://www.panxing.net/bergueda/rutes/una-ruta-per-les-antigues-colonies-textils-del-bergueda

“Hi havia una vegada un pastor que cercant un bou va sentir una dolça veu que cantava. Amagat rere un arbre, va veure la noia més bonica que havia vist mai, ella es pentinava els seus cabells a la llum de la lluna amb una pinta d’or, i a l'instant se'n va enamorar. En apropar-se, ella es va endinsar dintre de les aigües. El noi va anar dia rere dia a recitar-li paraules d’amor fins que l’ondina captivada per les seves paraules va accedir a casar-s'hi, amb la condició que mai, l'anomenés "dona d'aigua". Van passar uns anys molt feliços i van tenir una filla. Però les dones d'aigua tenen una joventut eterna, malgrat no ser immortals, podent viure més de mil anys. Amb el temps l’home es va anar fent gran i l’ondina veient que era tan bon home i no volent perdre’l tan aviat, li va proposar d’anar a viure tots tres al seu palau de cristall, on no transcorre el temps, però de fer-ho no podria sortir-ne mai més. L’home, enamorat, va acceptar aquell captiveri per tal de poder estar amb la seva enamorada i la seva filla. D’aquesta manera van abandonar la casa sota la balma. Amb els anys, la casa va anar caient i l’eura es va anar entortolligant entre les seves parets, tal com la podem veure ara. La mare i la filla encara surten de nit a pentinar-se els cabells però cada matí tornen al seu palau per estar amb son estimat marit i pare”(1). Il·lusionats per la historia que hem trobat decidim seguir les indicacions del mapa i anar a comprovar si aquesta llegenda és certa.

#photo #publicaciones

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Grey Instagram Icon